Home » Ringen uit Olijf » Berken kistje

Nu eens wat anders proberen. Een kistje met schuifdeksel.

Berkenhout, zelf tak van +/- 15 cm dik gezaagd naar plankjes van 2 cm dik. De breedste stukken aan elkaar gelijmd. Met behulp van zwaluwstaart verbinding kistje in elkaar gezet. Deksel van 2 acacia en 1 berken schijf gemaakt.

 

Valt niet mee. is erg nauwkeurig werkje en ik ben er achter gekomen dat het met een speciale zaag veel beter gaat. Vooral het wachten na het lijmwerk is even anders dan een snijwerk waar je continu aan kunt werken. Vaak wil je te snel weer verder werken. De maximale droogtijd wachten is echt een aanrader !.

Ik ben hiermee in totaal zo´n 6 - 8 uur mee bezig geweest.

 

Hij is 20 x 15 x 10 cm.

 

Na het verlijmen heb ik alles vlak geschuurd. Eerst met 120 korrel, toen 320 en het laatst met 600. Dit is zo fijn dat je heel mooi alle schuur krassen er uit kunt krijgen.

Daarna 2x in de Danish Öil.

Onderzijde kistje en bovenzijde deksel.Als je met een te grove zaag de zwaluw verbindingen zaagt heb je erg veel kans dat de naden tussen de verbindingen te ruim worden. Ik heb deze naden gevuld met lijm vermengt met zaagsel. Eigenlijk dus niet de bedoeling maar zo zijn de verbindingen wel mooi zichtbaar gemaakt.

De deksel schuift in een sleuf gemaakt in beide binnezijde. 

Close-up van de deksel. Berken schijf op maat gemaakt om mooi aan te kunnen sluiten op de twee acacia schijven.

Maak een Gratis Website met JouwWeb