Home » Woodsman uit Gaspeldoorn

Deze zomer zijn we op vakantie in Engeland geweest. Voor de 2e keer hadden we weer mooi weer. We zaten in noord Devon, een prachtige omgeving met een zeer fraaie kust net naast het Exmoor national park.

Tijdens een wandeling kwamen we lopend door de schapen kudde's hele velden van Gaspeldoorn tegen. Een struik met heerlijke stekels en gele bloempjes. Ondanks de stekels hadden de schapen of runderen zich lekker geschuurd aan diverse stukken Gaspeldoorn.

Hier en daar lagen oude stukken hout waar de wol nog aan zat. Ik heb me ook dit keer niet kunnen inhouden.......... en een aantal stukken mee naar Holland gesleept. We hebben niet voor niets een caravan.

 

Van één van deze stukken een Woodsman/ Woodspirit gesneden. 

Erg leuk om te doen en vaak komt het gezicht van zelf naar voren in het hout. Hier is hij nog niet helemaal klaar.

Ik probeer altijd zo veel mogelijk de vormen die in het hout zitten naar voren te halen. Rechts onder zijn snor en de haardos op zijn hoofd zijn daar een mooi voorbeeld van.

Na het snijden is het een hele klus om alles mooi glad te krijgen. Het kost meestal wel enkele uurtje schuren om alle bewerkings sporen weg te schuren. Dit stuk is zo'n 60 cm lang en heeft een doorsnede van 5 tot 8 cm. 

 

Uiteindelijk op het laats het geheel gepolijst. Dit had ik nog niet eerder met mijn werkstukken gedaan maar pakt bij de Woodsman wel erg goed uit. Ik heb het hout verder niet behandeld. Zoals je ziet is het spiegel en spiegel glad. Hij glimt mooi en voelt ....warm !!. 

Leuk, onze eigen Engelse Woodsman uit Devon.

Maak een Gratis Website met JouwWeb